Kasvihuoneen satoa

Kasvihuone todella nopeuttaa kasvua. Pääsimme uuden Halls Magnum kasvihuoneen avulla aloittamaan kasvihuoneviljelyn vasta noin viisi viikkoa sitten. Tuolloin taimet olivat pieniä ja matalia.

Toisin on nyt! Tomaatit huitelevat katossa, eri lajikkeet kukkivat kilpaa, kurkunvarret kurkottelevat korkeuksissa ja muutoinkin kasvihuoneessa on odotettu viidakkomainen tunnelma ja rehevyys.

Kasvun tahti on uskomaton verrattuna avomaaviljelyyn, ja päihittää jopa kuistiviljelyn. Onhan lasisessa kasvihuoneessa aivan eri tavalla valoakin. Kastelujärjestelmä Blumat on toiminut moitteetta ja on tehnyt viljelystä todella helppoa. Vettä on lisätty saaviin tarvittaessa, keskimäärin parin-kolmen päivän välein helteillä.

Chilit ovat venähtäneet silmissä ja ovat yhtä kukkamerta tällä hetkellä. Ensimmäiset tomaatit alkavat kypsymään ja paprikassa (1 taimi) on yli 14 tomaatin alkua! Näistä tulee oransseja paprikoita ja isoimmat ovat jo kämmenen kokoisia. Vielä odotamme niiden kypsymistä eli muuttumista oranssiksi. Ikinä aikaisemmin en ole kokeillut paprikan kasvattamista joten olen varsin täpinöissäni näin mahtavasta sadosta. Paprikaa laitan varmasti ensi vuonnakin tomaattien ja chilien lisäksi. Nälkä kasvaa syödessä – tässä puuhassa kirjaimellisesti 😀

Saa nähdä saadaanko ne luvatut helteet viimein tänne. Nyt on ollut kolme melko viileää ja todella pilvistä päivää takana, ja tällaisinakin päivinä kasvihuoneen edut tulevat selviksi. Lasisessa kasvihuoneessa on aina huomattavasti ulkolämpötilaa lämpimämpää ja kun huoneen ovet avaa sieltä suorastaa hohkaa tropiikin lämpö ja kosteus vastaan.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)