Kasvihuoneen peseminen

Kasvihuone on nyt kunnostettu viljelykuntoon.Siivosimme kasvihuoneen ja pesimme sen huolellisesti. Kasvihuoneen huoltaminen vuosittain on erittäin tärkeää. Lasipintoihin kertyy levää ja likaa, ja pesu poistaa mahdolliset taudinaiheuttajat. Usein kasvihuoneeseen tulee myös varastoitua tavaraa talveksi, joten pieni siistiminen on tarpeen.

Käytimme pesuun Juliana Bio-Clean pesuainetta jonka saimme puutarhamessuilta kokeiluun. Pesuaine on täysin biologisesti hajoavaa ja kehitetty erityisesti kasvihuoneiden ja lasiterassien puhdistukseen, se puhdistaa ja desinfioi. kasvihuoneen pesuaine

Kasvihuoneen peseminen oli helppoa ja ripeää puuhaa. Teimme aineesta ja vedestä seoksen suihkepulloon. Kastelimme puutarhaletkulla kasvihuoneen pinnat märiksi, sen jälkeen suihkutimme pesuainetta ja sitten hankasimme pinnat läpi isolla autonpesusienellä. Aineen tulee antaa vaikuttaa pinnoilla kymmenkunta minuuttia. Homman viimeisteli huolellinen huuhtelu.

kasvihuoneen peseminen

kasvihuoneen kevätpesu

Lopuksi siistimme paikat, lakasimme lattian yms. Nostelin isot ruukut pois kasvihuoneesta puutarhan eri puolille. Istutin tomaatintaimet kasvulaatikkoon, lannoitin kasvualustan ja toin koko taimitarhani kuistilta kasvihuoneeseen jatkamaan kasvamistaan. Illalla kävin vielä ostamassa pari paprikan ja kurkun taimea, jotka istutan huomenna toiseen isoon kasvulaatikkoon joka kasvihuoneessa on.

Ihanaa, kasvihuonekausi on nyt korkattu taas käyntiin. Näpertämistä riittää vielä, ovimekanismeihin kannattaa suihkauttaa tippa öljyä, kastelujärjestelmä täytyy asettaa paikoilleen yms. pientä tuunausta mutta kasvu on jo käynnissä putipuhtaassa ansarissa.

Kerro muillekin:

One Comment

  • jl

    Kiitos – tämä olikin sopivan ajankohtainen puutarhapostaus. Minun pitäisi ryhtyä samaan hommaan mutta tänään sataa… 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)