Kasvihuoneen kevätkunnostus

Hyvää äitienpäivää ja sunnuntaita.

Viime päivät ovat kuluneet tiukasti nosturissa ja talon maalaamisessa. Kevät on tullut voimalla hellepäivineen ja huomaan kärsiväni aikapulasta. Talon maalaus on ollut viime päivien tärkein prioriteetti. Haluan silti saada kasvihuoneen käyttöön mahdollisimman pian ja aion sen tehdä näin äitienpäivän kunniaksi. Ja eipä tässä pitäisi hätäillä – yleensä olen äitienpäiväviikonloppuna laittanutkin kasvihuoneen kuntoon, nyt se vain olisi ollut mahdollista hieman aiemmin upeiden säiden ansiosta.

Tänään pesemme kasvihuoneen. Sen jälkeen kunnostamme multalaatikot ja istutamme taimet.

Kasvihuoneen pesemisessä olen havainnut parhaimmaksi työvälineeksi ison autonpesusienen. Sillä on kätevä pestä kasvihuoneen lasit. Pesuaineeksi sopii hyvin mäntysuopa tai kasvihuoneiden pesuun tarkoitettu aine.

Pesen kasvihuoneen huolella etenkin sisäpuolelta, ulkolasit pesen tarvittaessa – usein huuhtelu riittää niille, ja muutamien alimpien lasien peseminen. Ylimääräiset tavarat, astiat ym. pitää kerätä pois tieltä. Sen jälkeen työtason pyyhinta ja lattian lakaisu.

Vesiastia paikoilleen (pesen senkin). Sitten pääseekin jo kasvualustojen kimppuun. En vaihda kokonaan multia, mutta lisään reilusti uutta multaa ja lannoitteita.

 

Tänä vuonna kasvihuoneeseen tulee kurkkua, tomaatteja ja chilejä. Paprikan taimia vielä etsin. Viritän myös kastelujärjestelmän paikoilleen ja täytän vesiastian. Kastelu hoituu painovoimaisesti Blumat- kastelujärjestelmällä. Näin lämpimillä keleillä ei mikään pärjää ilman säännöllistä kastelua.

Kannattaa myös laittaa muutama öljytippa kasvihuoneen ovimekanismeihin – voitelu takaa ovien toimivuuden ja äänettömän käytön.

Oikein ihanaa sunnuntaita ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille – myös omalleni.

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)