Kastelujärjestelmä kasvimaalle

Miten voisi helpottaa kasvimaan kastelua? Erityisesti vaikka siellä mökillä tai kesäpaikalla jossa ei olla joka päivä kastelukannun kanssa hommissa. Kunnon kastelu ja riittävä (reilu) vesimäärä on kasvaville taimille ja taimettumiselle tarpeen. Parempi kastella kerralla kunnolla ja huolellisesti kuin valutella vettä vain pintamultaan. Kun kosteutta on syvemmälle multakerrokseen, kaivavat juuretkin itsensä syvälle eivätkä leviä vain siihen pintamultaan. Näin kasvit voivat hyvin, kasvavat, vahvistuvat ja tuottavat satoa.

Kevät ja alkukesä on ollut varsin lämmintä ja helteistäkin. Sadetta on ollut vähän ja se näkyi meidänkin kasvimaalla itämisen epätasaisuutena. Jonkin aikaa mietimme, miten voisimme helpottaa ja lisätä kastelua. Henri marssi lähikylän Hankkijalle ja osti sieltä pelit ja vehkeet joilla homma saatiin rokkaamaan. Yllättävän edullisesti ja perusvälineillä saimme aikaan erittäin toimivan systeemin, joka todella kastelee koko aarin kokoisen kasvimaamme.

Edellytyksenä tässä meidän ratkaisussa on se että käytettävissä on sähköä, kaivo/järvi tai muu veden lähde. Mutta miten kastelujärjestelmä sitten toteutettiin ja miten homma toimii?

Katso tästä videosta:

Lämmin suositus muuten liittimen hankintaan – hanki kunnolliset metalliset liittimet. Taas yksi muoviton asia lisää ja kestää varmasti vuosia. Hintakaan ei juuri muovirimpuloista eroa. Näitä saa joistakin puutarhamyymälöistä, ja vuorenvarmasti LVI- alan liikkeistä.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)