Kasipallot

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole biljardipallo vaan kesäkurpitsa 🙂 Keväällä kasvatin Siemen- sarjan siemenistä hieman erikoisempia kesäkurpitsan taimia. Olen tähän asti aina laittanut kasvamaan vain niitä tavallisia pitkulaisia kesäkurpitsoja, vihreitä tai keltaisia. Nyt kasvatin muutaman taimen kesäkurpitsalajiketta “Eight ball” eli kasipallo.

kesäkurpitsan kukka

Nimi pitää paikkansa, vaikka kyllä näistä oon kokonsa puolesta tullut huomattavasti biljardipalloa kookkaampia. Tosi hauskan näköistä syötävää, ja näitä on ilo kerätä talteen. Lajike on ollut myös satoisa, kesän vaihtelevista sääoloista huolimatta.

kasipallo_kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa tarvitsee säännöllistä kastelua. Nämäkin kurpitsapallot olisi hyvä kerätä jo pienempinä, mutta maukkaita ovat olleet isommiksi kasvettuaankin. Kesäkurpitsaa voi käyttää monipuolisesti, meidän herkku on tehdä näistä isoja paloja, marinoida punaisella currytahnalla ja laittaa vartaisiin lihapalojen, ananaksen ja tomaatin kanssa. Kesäkurpitsa itsessään ei juuri millekkään maistu, ja omasta mielestäni vaatii vahvan maustamisen.

Nautitaan satoajasta ja kotimaisista herkuista, omalta pihalta tai vaikka torilta.

 

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)