Vihreä joulukuu

On tämäkin talvi ollut säiden puolesta erikoinen – suorastaan keväinen joulukuu. Sää on puhuttanut. Sunnuntaina uutisoitiin joulukuun kaikkien aikojen lämpöennätys. Samaisena aamuna meilläkin täällä Riihimäellä mittari näytti + 9 astetta. Nurmikko on vihreää ja kasvua on havaittavissa, kukkapenkeissä rikkaruohoja terhakkaana ja luonto vihertää vuodenaikaan nähden oudosti. Aurinko on näyttäytynyt joulukuussa vain harvakseltaan, melko pilvistä ja voisi sanoa ankeaakin. Meillä puhutaan mustasta joulusta, mutta tiedättekö miksi tällaista säätä kutsutaan Ruotsissa? Vihreäksi jouluksi. Ja totta, paremmin ja ennen kaikkea positiivisemmin se säätilaamme kuvaakin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötila nousi 20.12.2015 sunnuntaina 11,3 celsiusasteeseen Kokemäen Tulkkilassa ja lopulta myös Porin rautatieasemalla. Lisäksi Suomen lounaisimmissa maakunnissa mitattiin useita paikkakuntakohtaisia ennätyksiä. (lähde MTV uutiset)

Peltomaisemaa Hämeenlinnasta 20.12.2015
Peltomaisemaa Hämeenlinnasta 20.12.2015

Nähtäväksi jää miten sää vaikuttaa kasvillisuuteen. Toivoisi että lunta sataisi runsaasti ennen kuin pakkaset ennemmin tai myöhemmin saapuvat. On niin märkää että juuristot ovat kovilla on-off keleillä. Välillähän on maa mennyt pinnasta jopa jäähän, ja parin päivän päästä on ollut taas sulaa. Toivotaan että kasvit tähän vaihteluun sopeutuvat.

Piipahdimme sunnuntai ajelulla Hämeenlinnan kupeeseen Hattulaan Metsäkylän Navetta– nimiseen paikkaan, joka on vanhojen talojen ja kierrätyshenkisten remontoijien aarreaitta. Myymälän lähellä on ihana Leivintupa- kahvila joka on täynnä historian haviaa ja visiitin arvoinen.

Kahvila leivintupa   Metsäkylän navetta

Sielläkin pihapiiri oli kovin keväisen oloinen, vaikea uskoa että jouluun on vain pari päivää.

Tämä upea pikkuinen lasten mökki löytyy Leivintuvan pihasta. Mainio kierrätysidea vanhoille laudoille lasten majaksi ja leikkipaikaksi. Maastoutuu upeasti ympäristöönsä.

maja, leikkimökki

Metsäkylän Navetan pihapiiristä löytyy myös Alpakoita. Nämä karvapallerot laidunsivat ulkona ja muutama löytyi alpakkavajastakin, josta pääsevät itsenäisesti kulkemaan sisä- ja ulkoaitauksen väliä.

alpakka

alpakka

Tätä harmautta ja valottomuutta piristämään olemme viritelleet erilaisia jouluisia valosarjoja puutarhaan. Tästä sypressistä tuli upea valoverkon avulla ja leikkimökki on myös valaistu.

valaistu sypressi

leikkimökki

Rauhallista joulun odotusta!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)