Näppärä akkuleikkuri – testissä uudistunut Bosch Isio

Puutarhahommissa on tarvetta erilaisille työkaluille. Vuosien saatossa on suosikit erottuneet joukosta ja mieltymykset välineiden, työkalujen ja laitteiden kanssa tullut selville – tietää mitä hakee ja tarvitsee.

Noin viisi vuotta sitten hankimme pienen akkukäyttöisen viimeistelyleikkurin, Bosch Ision. Se oli rakkautta ensikäytön jälkeen. Isio on toiminut kaikki nämä vuodet moitteettomasti ja sitä on käytetty nurmikon rajauksiin, vaikeapääsyisten paikkojen viimeistelyyn puutarhassa, erilaisten reunusten, viljelylaatikoiden ym. ympärysten trimmaukseen sekä pensaiden leikkauksiin. Akku on selvästi jo menenettänyt tehoaan ja kestoaan, mutta leikkurilla leikkaa edelleen noin puoli tuntia yhdellä latauksella.

vanha

Halusimme testata miten Bosch Isio on kehittynyt muutaman vuoden aikana ja pyysimme laitteen Boschilta testiin. Ulkonäkö on suunnilleen sama.

uusi ja vanha

Muotoilussa on menty parempaan suuntaan sillä uusi Isio on kahvaltaan vanhaa versiota ohuempi ja istuu meikäläisen käteen selvästi mukavammin kuin entinen. Tehoa on tullut lisää ja uuden akkutekniikan ansiosta laitteen käyttöaika yhdellä latauksella on noin 50 min.

Bosch Isio laturissa

Tässä, samoin kuin vanhassa mallissa on mukana kaksi terää, toinen pensaiden leikkaamista varten (terän pituus 12 cm) ja lyhyempi (8 cm) terä on ruoholle.

Bosch Isio terät

Sen sijaan terien kiinnitystekniikka on muuttunut huomattavasti paremmaksi, nyt ne saa pikaistukalla vaihettu silmän räpäyksessä. Laite painaa puolisen kiloa. Yhdellä laitteella voi hoitaa monta hommaa, ja leikkuuterien lisäksi tässä paketissa tuli mukana ruisku, jolla esim. torjunta-aineet, mäntysuopavedet yms. on helppo ruiskuttaa kasveille.

Isio Bosch

Pidemmän käyntiajan ja helpompien terien vaihdon ansiosta laitetta on entistä mukavampi käyttää. Bosch Isio on pieni, kompakti mutta tehokas. Teho tulee hyvin esille pensaiden leikkauksessa. Meillä on pari angervopensasta jotka muotoonleikkaan pari kertaa kesässä pallon mallisiksi. Pyöreä muoto on helppo tehdä kevyellä ja näppärällä johdottomalla leikkurilla ja yhden pensaan siistimiseen palloksi ei mennyt Bosch Isiolla varttia kauempaa. Helppoa kuin heinänteko.

Lähtötilanne:

angervo muotoonleikkaus pensaiden leikkaus Isio Bosch puutarha

 

Hetkeä myöhemmin – muoto alkaa jo hahmottumaan:

angervo muotoonleikkaus

Ja lopputulos syntyi helposti – onnistunut vai mitä ?

leikattu pensas Isio Pensas muotoonleikkaus

 

Bosch Isio on työkalu, jota voin lämpimästi suositella jokaisen puutarhurin työkalupakkiin. Tätä osaa jopa pieni koululainen käyttää ja pääsee näin auttamaan mieluisissa puutarhapuuhissa 🙂

Bosch Isio laturissa   angervo leikkaus Bosch Isio

Järeimmissä leikkaustarpeissa kannattaa käyttää tehokkaampaa ja isompaa leikkuria. Lue juttumme sähkökäyttöisestä teholeikkurista.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)