Hyönteishotellin rakentaminen kierrätysmateriaalista

Puutarhamainoksissa ja lehdissä on esitelty paljon ns. hyönteishotelleja. Niistä inspiroituneina päätimme tehdä kesäpaikalle oman hyönteishotellin.

Hyönteishotelli tarjoaa pesintä- ja talvehtimispaikkoja hyönteisille. Varsinkin kaupungeissa hyönteisille sopivat risut, lehtikasat ja muut luonnonmateriaalit ovat vähissä pihoilta. Pienikin hyönteishotelli lisää luonnon monimuotoisuutta ja mikä parasta, hyönteishotellin sanotaan lisäävän satoa sillä se kerää asujikseen usein ahkeria pölyttäjähyönteisiä. Se kannattaakin sijoittaa hedelmäpuiden ja marjojen lähettyville jos mahdollista.

Oma hyönteishotellimme on miehekkään kokoinen, tässä on vähän kerrosmeininkiä hyönteisille. Materiaalit ovat täysin kierrätystavaraa. Nurkista löytyi kevyitä puulaatikoita, joista päätimme tehdä hyönteishotellin huoneet. Kiinnitimme ne toisiinsa ruuveilla

      

Hyönteishotellissa on kuusi osastoa/huonetta. Keräsimme lasten kanssa erilaisia hyönteisiä kiehtovia materiaaleja joilla osastot täytettiin: lahopuuta, reikätiiliä, sammalta, oksia, käpyjä, saviruukkuja ja sahanpurua. Kukin laatikko täytettiin näillä materiaaleilla, lopputuloksena siis kuuden erilaisen materiaalin lokerikko.

      

Kiinnitimme laatikoiden etureunaan niiden puisia ritiläkansia ja jopa mattojen alle tarkoitettua liukuesteverkkoa.

Tarkoitukseen olisi sopinut toki esim. katiskaverkko tms, mutta niitä ei löytynyt joten käytimme sitä mitä meiltä sattui löytymään. Hyönteiset tuskin panevat pahakseen. Hyönteishotelli sai vielä peltikaton.

Tämä oli tosi kiva pikku nikkarointihomma ja ideointipuuha varsinkin lasten kanssa tehtäväksi, ja tarjoaa iloa myös jatkossa. Aikaa hyönteishotellin rakentamiseen meni noin puoli tuntia.

Samalla periaatteella voi tehdä hyönteishotelleja minkä kokoisena kukin haluaa ja tilaa on. Täällä maalla tällainen iso hyönteishotelli on varsin sopiva ja innolla jäämmekin odottamaan millaista kuhinaa sinne ilmaantuu kevään ja kesän aikana.

Kuten kuvista näkee, ovat pääsiäisen säät olleet varsin takatalviset. Lunta on satanut pääsiäisöiden aikana täällä Pirkanmaan ja Kanta- Hämeen rajamailla ja lämpötila aamuisin parilla pakkasasteella. Kevättä sekä aurinkoa on aidosti ikävä.

Kerro muillekin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)