Hunajamelonin kasvattaminen

Hunajamelonin kasvattaminen siemenestä? Toiveena on saada edes yksi maukas ja makea meloni omasta kasvihuoneesta. En ole kasvattanut hunajamelonia koskaan, en siemenestä enkä edes valmistaimesta. Mutta kuullut niin paljon kehuja itsekasvatettujen melonien mausta, että päätimme kokeilla. Siemenenä on Sperli– siemensarjan hunajameloni Agora- lajike.

hunajameloni

Kylvin kaksi siementä purkkia kohden puhtaaseen kylvömultaan. Jos molemmat itävät, poistan heikomman.

hunajamelonin siemen

Tarkoitus olisi saada aikaan edes se yksi taimi, jolla kokeilla hunajamelonin kasvattamista kasvihuoneessa. Peittelin siemenet kevyesti ja sumutin mullan tasaisen kosteaksi. Laitoin tuorekelmua päälle, ja reijitin sitä hieman.

hunajamelonin kasvattaminen

Nyt odotellaan.. Siemenpussin ohjeen mukaan sen pitäisi itää 6-15 vuorokaudessa 20-25 asteessa. Täytyneekin siirtää taimi vielä kylmältä kuistilta sisälle, jotta tuo lämpötilatoive toteutuu.hunajameloni kasvatus

Meloni on kylmänarka, joten lopulliseen paikkaan istuttamista viivytetään niin kauan, että ilman lämpötila ei enää istutuksen jälkeen laske alle 10 ºC.  Kevät on ollut niin viileä, että kasvihuoneeessa on vain liljoja esikasvatuksessa, ja kasvihuone täytyykin lähipäivinä pestä ja laittaan kuntoon uutta kasvukautta varten.

Toivotaan että hunajameloni itää.

Mikäli sinulla on vinkkejä tai kokemuksia hunajamelonin kasvattamisesta kasvihuoneessa, kuulisin mielelläni.

 

Kerro muillekin:

7 Comments

 • KATJA/KOTIPUUTARHURI

  Mä laitoin toista kesää nyt samaa melonia kuin sulla. Molempina vuosina kasvoi, mutta sato jäi saamatta. Kokeilen tänävuonna taas uudestaan.
  Naapuri onnistui saamaan yhden minimelonin! Eli kait niitä voi saada, mutta luulempa, että taitaa olla liian epätasainen lämpö, jopa kasvarissa, saadakseen mitään merkityksellistä satoa. Mutta yrittäminen on hauskaa!

  Melonin siemenet itää kyllä tosi helposti, kunhan pidät sen sisällä lämmössä.

 • Liisa

  Mulla on ensimmäinen yritys kasvattaa sekä hunaja- että vesimelonia tänä vuonna. Mielenkiinnolla seuraan siis, ideoita ja neuvoja ei ole 🙂

 • Erja

  En löytänyt myöhemmin mainintaa miten hunajamelonin kanssa kävi? Tuliko hedelmää tai onnistuiko edes kukkiminen? Kiinnostunut olen, kun itse kokeilen kaupan hedelmän siemenistä kasvattaa edes kukkivan kasvin. Kaksi on sentään jo itänyt alle viikossa lämpimällä lasitetulla parvekkeella.

  • Henni - Puutarha49

   Moikka. Voi olen sitten kokonaan unohtanut mainita! Huonosti tämän kanssa kävi, ei tullut melonista oikein mitään, koko kasvi oli jotenkin kovin kitukasvuinen eikä lähtenyt kunnon kasvuun lainkaan.

 • Mirja-Liisa Korte

  7.3.2018

  Ihan huvikseni laitoin kaupasta ostamaani tyhjään salaattipurkkiin 5 hunajamelonin siementä. Multa tavallista puutarhamultaa. Nyt yllätyksekseni ne ovat itäneet. Kylvö tapahtui kaksi viikkoa sitten. Saa nähdä, kasvavatko vai kuolevatko.

  mirja

 • Henni - Puutarha49

  Moikka Mirja-Liisa. Kiva kuulla että kaupankin melonit itävät. Minä sain itämään vaan en kasvamaan. Taimivaiheessa kuolivat. Olisi kiva kuulla miten sinulla käy. Onko sinulla kasvihuonetta vai miten ajattelit edetä kasvatuksessa?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)