Helppoa viljelyä laatikossa tai lavassa

Kaipaatko omien vihannesten kasvattamista? Salaattia mahdollisimman läheltä keittiötä? Omien syötävien nauttimista? Viljely kasvulaatikossa tai lavassa on helppo tapa jonka avulla kasvupaikka voidaan tuoda myös sellaiseen paikkaan, jonne kasvimaa ei edes sopisi tai kasvupaikka sellaisenaan ei kävisi kasvatuspuuhiin.

Lavakaulus, viljelylaatikko, kasvilaatikko, kasvatus laatikossa. Rakkaalla kasvatustavalla on monta nimeä!

Laatikkoviljely on mainio tapa tuoda mahdollisuus vaikkapa syötävän kasvattamiseen sellaisessa paikassakin, minne kasvimaa ei ole mahdollista joko tilan, paikan tai kasvuvaatimusten vuoksi. Kasvulaatikko mahdollistaa vaikka minkä vihanneksen tai syötävän kasvattamisen, kasvu on yleensä tasaista ja satoa tulee hyvin pieneltäkin alalta.

Yksinkertainen lautakehikko, tiilireunus – ihan mikä vaan käy. Tässä videossa jaan helpot niksit ja vinkit lavakaulus- tai laatikkoviljelyyn ja istutamme laatikkoon kasvamaan kesäkurpitsoja. Jos kasvatus lavassa, laatikossa tai kehikossa kiinnostaa kannattaa tutustua!

Olemme itse käyttäneet niin valmiita lavakauluksia, itse rakennettuja kehikoita kuin esimerkiksi tiiliä. Myös mikä tahansa olemassa olevan kehikko käy hommaan hyvin, ei kun tutkimaan nurkkia sillä silmällä 😉

Tässä vinkit laatikoiden rakentamiseen. Viljelylaatikoiden nikkarointi onnistuu mainiosti vaikkapa lapsen kanssa ja voi olla kiva yhteinen puuhasteluhetki koko perheelle. Myös kierrätyslaudat käyvät siihen vallan mainiosti, eikä laatikon koollakaan ole niin väliä.

Lavatarhuri kirja on muuten kiva opas viljelylaatikoiden maailmaan, kannattaa lukaista jos aihe kiinnostaa.

Kasvulaatikossa kasvattaminen on näppärää myös esimerkiksi rikkaruohojen hallinnan vuoksi. Ergonomisestikin laatikko voi toimia paremmin, etenkin jos siitä tekee hieman korkeamman ei tarvitse ihan maan tasalla kykkiä 😀

YouTube kanavaltamme löytyy myös video kasvimaalle rakennetuista isommista kasvulaatikosta:

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)