Epäonnistuneet taimikasvatukset

Aina ei mene niinkuin Strömsöössä. Ei vaikka kuinka yrittää. Jättikurpitsan kasvattamiseksi ei auttanut siemenen viilaukset eikä liottamiset. Siemen ei itänyt, eikä toivoakaan enää ole. Kompostiin päätyi mokoma multaruukku ja itämätön siemen.

Paprikat eivät myöskään itäneet. Siemenet eivät ole osoittaneet nekään itämisen merkkejä ja aikaa on kulunut sen verran etten usko niin tapahtuvan. Siemenpussin pohjalla oli vielä muutama siemen joten tein toiveikkaana  uusintakylvön. Kuistiviljelyä ja paprikasadon varmistamista varten ostin kuitenkin tänään todella komean keltaisen paprikan taimen, lajike on “Derby”. Toivotaan että punaisia paprikoitakin olisi tiedossa jos siemenet tällä kertaa itäisivät.

Samettikukat kärsivät melkoiset koulintatappiot. Taimien koulimisen eli yksittäin ruukuttamisen jälkeen noin parikymmentä taimea kuoli pystyyn. En tiedä miksi. Istutin taimet varoen ruukkuihinsa, kastelin huolella ja koulin riittävän ajoissa – mutta tämä on tilanne. ONNEKSI kylvin reilusti siemeniä ja taimia on silti reilusti tarpeita varten.

Oppia ikä kaikki. Kerro, jos sinulla on jokin hyvä vinkki – tai mikä sinulla on mennyt pieleen?

Kerro muillekin:

2 Comments

  • Nimetön

    Lohduttavaa lukea, että on muitakin epäonnisia…mullakaan ei ole jättikurpitsa (Centenaar) itänyt, nyt mulla on likoamassa loput siemenet, jos yrittäisi vielä. Noin seitsemästä talvikurpitsasta iti yksi, paljon muutakin on jäänyt itämättä. Olen onnistunut myös tappamaan useamman taimen ja omat tomaatintaimeni ovat naurettavia kitukasvuisia rääpäleitä…no, onneksi on ostotaimet ja siemeniä, jotka kylvetään ulos…

    • Henni - Puutarha49

      Tällaista se on, onnistumisia ja epäonnistumisia. Jälkimmäisistä oppii ehkä kaikkein eniten, ainakin jos pystyy järkeilemään syyn epäonnistumiseen. Ostotaimet ovat pelastus ja onni, ja kieltämättä ostotaimien koossa on hurja ero “kotikasvatteihin”. Mutta vaikka tulos ei olisi ihan odotusten mukainen, on se niin kiehtovaa ja palkitsevaa että vuodesta toiseen hommaan ryhtyy. Tekemällä oppii. Ja aina on uusi mahdollisuus – seuraavan kasvukautena ainakin. Tsemppiä kasvatuspuuhiin 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)