Käymälä

Ekologiset käymälät ja huussit

Käymälä tai huussi on nykyisillä ekologisilla ratkaisuilla toteutettuna paitsi ympäristöystävällinen ja järkevä valinta – myös varsin miellyttävä kokemuksena. Entisajan haisevat huussit ovat toivottavasti historiaa jo! Erilaisia tapoja toteuttaa moderni kuivikekäymälä tai kompostikäymälä löytyy paljon valmiina tuotteita – ja yksinkertainen mutta toimiva käymäläsysteemi on mahdollista rakentaa helposti itsekin.

Rakenteellisten ratkaisuiden lisäksi on tärkeää huolehtia aina riittävästä ilmanvaihdosta ja käyttää runsaasti kuiviketta. Näin hajut pysyvät poissa ja käymälät toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.

Esittelemme nyt meidän kuivikekäymälän, kompostihuussin sekä pisuaarin. Minkälaiset nämä ratkaisut ovat, miten ne toimivat ja tietysti miltä näyttävät? Tule mukaan!

Liity YouTube kanavamme tilaajaksi niin näet aina videot heti tuoreeltaan 🙂

Jos huussiasia kiinnostaa enemmänkin niin täältä blogista löydät vinkit ja neuvot kompostoivan käymälän asentamiseen, itse huussirakennuksen kasaamiseen (kevythirsinen valmisrakennus) sekä käymälän sisustamiseen:

Käymälä pihalla on kätevä ja toimiva! Lämmin suositus kuivakäymälälle vesivessan sijaan. Nykyisin sen asentaminen onnistuu vaikka sisätiloihinkin. On ekologista ja edullista kun käymälä ei kuluta vettä. Jos omistaa pihaa tai puutarhaa keksii varmasti myös käyttöä sille multasatsille jota kompostoinnin kautta saat. Huussijäte sopii käytettäväksi puutarhassa 1-2 vuoden jälkikompostoinnin jälkeen.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)