Paras puutarhablogi?- Cision rankkaa puutarhablogit

Cision Finland Oy arvioi kuukausittain blogien parhaimmiston omien kriteereidensä perusteella. TOP 10 listaus tehdään kerran kuussa aina tietyn aihepiirin blogeista. Tuoreimpiin listauksiin voit tutustua tästä.

Mikä oli paras puutarha aiheinen blogi v. 2013?

Puutarhablogit rankattiin Cisionin toimesta viimeksi heinäkuussa 2013, lue puutarhablogien TOP 10. Kuluneen kesän voittajaksi Cision arvioi oman näkemyksensä mukaan Mustikkamäki- nimisen blogin, joka oman esittelynsä mukaan käsittelee sisustamista, tuunailuja, puutarhailua, leivontajuttuja yms.

Tiedätkö sinä, onko olemassa muita blogien “ranking”- listauksia tai arvosteluja kuin tämä Cision Oy:n?

Mikä on blogi?

Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa (lähde Cision Finland Oy).

Cision on luonut oman kriteeristönsä, jonka perusteella TOP 10 ranking- listaus tehdään. Siihen vaikuttaa moni seikka mm. blogin suosittuus, päivitystiheys, aktiivisuus ja hakukonelöydettävyys muutamia mainitakseni.

Puutarhablogi – miten se luokitellaan?

Mielenkiintoista on mielestäni se seikka, millä perusteella Cision Finland Oy kategorisoi blogit tietttyyn aihepiiriin kuuluviksi. Puutarhablogien listauksen perusteella lähes kaikki kuluneen kesän TOP 10 puutarhablogit ovat “moniaiheisia” joiden aihepiirit käsittelevät paljon muutakin kuin otsikon mukaista “puutarhablogia”.  Toisaalta tiedotteessa on avoimesti kerrottu, että kärkiblogit käsittelevät myös muita aihepiirejä, mutta yhtälailla puhutaan vain puutarhablogit- kategoriasta.

Onko puutarhat, puutarhamaailma ja puutarhabloggaus niin kapea-alaista ettei sille täysin vihkiytyneitä blogeja löydy riittävästi?  Ja toisaalta kuinka tällaisia useita aihepiirejä käsitteleviä blogeja pitäisi luokitella? Voiko sellaisia blogeja kutsua puutarhablogeiksi, joissa käsitellään useita aihepiirejä ja puutarha-asioita esim. vain kausittain? Kategorisointi ja luokittelu on aina vaikeaa.

Tämän hetken trendi on tai on ainakin ollut ns. lifestyle- blogit, jossa postataaan eri elämänpiiriin kuuluvista aiheista – ja ne ovat tyypillisesti useita eri aihepiirejä yhteen nitovia blogeja. Mitä kapea-alaisempaa aihetta bloggaus käsittelee, sitä vähemmän sillä on tyypillisesti lukijoita, mutta sitäkin sitoutuneempia vai innostaako “yhden aihepiirin” blogit sitten laajasti ko. asiasta kiinnostuneita harrastajia? Mene ja tiedä. Mutta hienoa on se, että blogeja kirjoitetaan paljon ja eri aiheista. Jokaiselle jotakin?

Puutarha49 blogimme on puhtaasti puutarhablogi ja sellaisena se tulee pysymään. Puutarhablogin pitämisessä on haasteellista talviaika, jolloin perinteistä puutarhajuttua ei ole. Mutta puutarhurihan ei lepää koskaan, ei ainakaan meillä eli hiljaisemmat talvikuukaudet käytämme puutarhan suunnitteluun ja mietimme aina isot linjat valmiiksi sen suhteen mitä puutarhassa tulevana vuonna tehdään ja toteutetaan.

Kuinka paljon puhtaasti puutarha-asioihin keskittyneitä puutarhablogeja mahtaa olla? Kommentoi ja vinkkaa.

puutarhablogi Puutarha49

 

Kerro muillekin:

4 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)