Chilit purkkiin

Näin maaliskuun puolivälin paikkeilla on kulunut viitisen viikkoa siitä kun kylvin chilin siemenet. Ne ovat taimettuneet hienosti ja jokaisesta iti useampi siemen samaan ruukkuun joten kouliminen on paikallaan. Chili kasvaa vahvaksi taimeksi kun se saa riittävästi kasvutilaa omassa purkissaan.

kouliminen

Käytin tällä kertaa ruukkuina sekä maitopurkkeja että JiffyEasy turveruukkuja ja turvepotteja. Niissä on kätevää se, ettei tarvita kuin tuo pieni paketti – ei edes multaa sillä turvepotti on kuin pieni nappi, joka kasteltuna turpoaa moninkertaisesti, ja siinä on tarvittava kasvualusta valmiina. Maitopurkkeihin laitoin kylvömultaa, se on vielä hyvää taimien ollessa näin pieniä. Parin, kolmen viikon kuluttua voi aloittaa varovaisen lannoittamisen.

turveruukku ja chili

Kaivelen taimet yleensä istutusastioista varovasti teelusikan tai haarukan avulla. Irroitan jokaisen varovasti irralleen, ja laitan omaan ruukkuun.

chili

Nimeäminen on tärkeää, ettei pienet taimet mene sekaisin enkä unohda mitä missäkin kasvaa, kirjoitin lyijykynällä puutikkuihin merkinnät. Lyijykynä on muuten siitä hyvä, että auringonvalo ei haihduta sitä kuten joillekin tussimerkinnöille on joskus käynyt…

chili ja taimet

Tässä vaiheessa kun kouliminen on menossa, alkaa pöydät, ikkunalaudat ja kaikki vähänkin valoisat paikat täyttymään pienistä ruukuista.. Meillä suunnilleen syödään seisoaltaan kohta kun pöytään ei mahdu 😀 Aurinkoisia päiviä toivottavasti piisaa jotta valon määrä olisi riittävä, kaikki ei enää mitenkään mahdu yhden kasvivalon alle.

Olen kirjoittanut aiemminkin juttuja chilien kasvattamisesta, hae arkistosta hakusanalla chili.

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)