Budapest viherpeukalon silmin

Piipahdin viime viikolla muutaman päivän lomalla Budapestissä. Kaupunki on täynnä toinen toistaan vanhempia ja kauniimpia rakennuksia melkein ähkyksi saakka ja Tonavan yli kulkevat lukuiset sillat luovat oman tunnelmansa tähän kauniiseen kaupunkiin.

Puutarhaihminen katselee ympärilleen myös vihersilmin. Tässä muutamia puutarhakuvia reissusta, kuvat suurenevat klikkaamalla.

Muutaman päivän lomakin piristää kummasti. Reissussa oli aurinkoinen päivä ja lämpö vain vaivoin miinuksella kun täällä oli kuulema pakkanen paukkunut -30 asteen tienoilla. Yhtenä yönä Budapestissa satoi lunta, ja kuinka lumesta osattiin riemuita – niin harvinaista herkkua se on.

Yleiskuvana kaupungista jäi siisteys ja vehreys – vaikka olikin talviaika. Havuja on vaikka minkälaisia joka puolella, ja muratti näyttää kuuluvan vahvasti katukuvaan – sitä kiipeilee vähän siellä sun täällä. Upea kaupunki talvella, ja varmasti vieläkin vehreämpi kuin kesällä.

Budapest wikipediassa tästä.

Kerro muillekin:

2 Comments

    • Henni - Puutarha49

      Meillä on puutarhassamme ollut maanpeittokasvina jo vuosia vihreää murattia, muistaakseni se oli jotakin latvialaista kantaa jota löytyi myynnistä paikallisesta puutarhamyymälästä. Riippuu varmasti olosuhteista ja lajikkeesta. Muratista ei tosin meikäläisissä olosuhteissa tule noin reheviä ja kaikkialle kiipeileviä kuin eteläisemmässä euroopassa. Hitaasti mutta varmasti on meidänkin muratti levinnyt.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)