Kasteluapuri ruukkuihin

Lomakastelija, kasteluapuri, kasteluporkkana, ruukkukastelija, kasteluvahti. Näitä on tullut viime aikoina markkinoille kaikkien lomailijoiden avuksi sekä helpottamaan myös ihan päivittäistä kasteluhommaa.

Hozelock Aquasolo on keraaminen kasteluvahti/kasteluapuri johon kiinnitetään 0,5 – 2 litran muovipullo kiinni. Tämä yhdistelmä huolehtii tasaisesta kastelusta.  Se sopii yleisimpiin vesi- ja virvoitusjuomapulloihin.

Hozelock Aquasolon toimintaperiaate on yksinkertainen:

  • kastele ruukun multa huolellisesti
  • kiinnitä kasteluporkkanaan vedellä täytetty muovipullo
  • tee pullon pohjaan pieni reikä (ilmareikä, jotta vesi varmasti valuu)
  • työnnä kasteluapuri multaan
  • “kasteluporkkanan” keraaminen kärki tunnustelee mullan kosteuden ja annostelee vettä tarvittaessa
Hozelock aquasolo kasteluporkkana

Yhdessä paketissa on näitä 3 + 1 kappaletta ja hinta n. 15 euron luokkaa. Tuote on uudelleenkäytettävä joten pienellä rahalla saa kasteluapua vuosiksi. Minä laitoin kasteluapurit kasvihuoneen trumpettikukille, jotka isoista ruukuista huolimatta meinaavat jo parin päivän jälkeen kuivua ja nuupauttaa kasvit.

Hozelock aquasolo kastelujärjestelmä

Kätevää, kun vesitarvetta voi säännöstellä. Tällä kertaa laitoin puolen litran pullot kastelukärkiin kiinni, veden kulutushan on pitkälti kiinni myös säistä. Nämä ruukut kun ovat vielä lämpöisessä kasvihuoneessa joten siellä veden kulutus on runsaampaa. Laitoin kasteluapurit myös kuistin pelargonioille.

Kasteluapuri kasteluporkkana Hozelock aquasolo

Meillä on kasvihuoneessa viljelylaatikoissa omalla paineellaan toimiva tippukastelujärjestelmä Blumat. Molemmissa on samanlainen periaate, keraaminen porkkana huolehtii kosteuden tarkkailusta ja vesi johdetaan omalla painollaan kastelukärkeen. Kumpikaan näistä systeemeistä ei tarvitse sähköä eikä painevettä – mitä pidän loistavana! Blumat on jatkettava järjestelmä ja soveltuu hyvin suurempiin kastelutarpeisiin, tämä Aquasolo puolestaan huolehtii yksittäisistä kastelutarpeista esim. ruukuissa.

Lue aikaisempi juttumme kasvihuoneen parhaista lisätarvikkeista.

Kerro muillekin:

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)