Altakastelumatto tuo helpotusta taimien kasteluun

Kun pöydät ja ikkunalaudat notkuvat taimipurkeista ja ruukuista ajattelin vinkata, kuinka voisi helpottaa niiden kastelemista.

Tarha altakastelumatto on kotimainen kierrätystekstiilistä valmistettu vettä imevä altakastelumatto – kätevä varsinkin esikasvatukseen taimilaatikoiden ja minikasvihuoneiden pohjalle.

altakastelumatto

Pakkauksessa on reilu pala, kooltaan noin 0,5 x 1 metri josta voi helposti leikata sopivan kokoisia paloja. Materiaali tuntuu kuin pehmoiselta huovalta ja se on kuohkean tuntuista – vaikuttaa jo käteen siltä että sillä olisi hyvä imukyky.

altakastelumatto pala

altakastelumatto taimiruukku

Altakastelumaton avulla taimiruukkujen multa pysyy taseisemmin kosteana.  Sopiva pala ruukkujen alle ja sen jälkeen ruukut paikoilleen. Käy ihan yhtä hyvin tällaisiin isoihin taimipurkkien laatikoihin kuin vaikkapa perinteiselle ruukun aluslautaselle. Ota ja leikkaa juuri omien tarpeiden mukaisia ja muotoisia paloja – kätevää.

taimikasvatus altakastelumatto

Viimeinen juttu onkin sitten se helpoin, vettä perään. Kun matto on kasteltu huolella luovuttaa se pitkään kosteutta ruukuille, kasteluväli pitenee huomattavasti. Tasainen vesimäärä on tärkeää varsinkin pienille kasvien aluille. Sain tuotteen kokeiltavaksi, ja voin kyllä vilpittömästi sitä suositella. Helpottaa kummasti kastelurumbaa.

Toinen vinkki! Altakastelumatto on myös näppärä lomakastelija ja toimii myös viherkasveilla ihan yhtä lailla.

Hintaa tällä arjen helpottajalla on muutama euro, ei paha! Yhdestä palasta riittää useisiin astioihin, isoihinkin. Mikä parasta, kyseessä ei ole kertakäyttötuote vaan altakastelumatto on kestävä (ehkä myös pestävä?), joka tapauksessa sitä voi käyttää kunnes ajan hammas hajottaa..

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)