Teelautasen kokoisia kukintoja..

Pihassa kukkii jumalaiset pionit, erilaiset kurjenpolvet yms. Tähän aikaan vuodesta puutarhamme on violetin ja pinkin kukinnan täyttämää.

Tämä Sarah Bernand- pioni oli puutarhassamme tänne muutettuamme. Edelleenkin se kasvaa alkuperäisellä paikallaan. Tietoa kasvin iästä ei ole. Olemme lannoittaneet pionia keväisin kanankakka- rakeilla. Joka vuosi tämä Sarah- neiti palkitsee meidät valtavan kokoisilla kukinnoillaan – kooltaan ne ovat teelautasen kokoisia ja upean kerrottuja. Tuoksu on huumaava. Pioni kannattaakin sijoittaa kulkuväylien läheisyyteen jolloin ihanasta tuoksuelämyksestä voi nauttia aina ohimennen.

 

Tämä Bowl of the beaty- pioni istutettiin kaksi vuotta sitten puutarhaamme. Viime vuonna se teki vain muutaman kukinnon, tänä vuonna kukkien määrä jo yli tuplaantui. Bowl of the beauty kukan keskiosa on vaaleankeltainen ja terälehdet ovat vaaleanpunaiset. Mitä suurempi määrä kukintoja sitä kauniimpi tämäkin pioni on.

Pionit eivät pidä jakamisesta tai siirtämisestä, vaan haluavat kasvaa mahdollisimman pitkään samalla kasvupaikalla. Kokemuksesta voimme myös sanoa, että näin on – myös uudet taimet ottavat ensimmäiset vuodet vastaan hillityllä kukinnoilla mutta kun juuristo on vahvistunut on mahtava kukinto taattu. Harmillista on, että pionien kukinta-aika on kohtuullisen lyhyt – hellesäät ja sateet vaikuttavat siihen merkittävästi.

Ensimmäiset oman puutarhan ahomansikatkit ovat päätyneet lasten suihin.

Puutarhamansikkaa meillä on myös joitakin taimia- ne kasvavat kukkapenkeissä muiden kasvien seassa.  Mainio tapa välttää punaisten marjojen päätyminen lintujen suihin, sillä linnut eivät yksinkertaisesti huomaa herkullisia marjoja ympäröivien kasvien vuoksi. Tällä tavalla sato ei päätä huimaa, mutta kyllä siinä hyvin mansikan makuun pääsee, ja kauneusarvo on tietysti oma lukunsa. Hyötykasveja voi siis laittaa myös perennojen ja muiden kasvien sekaan. Pensaspapuja kasvaa meillä paitsi keittiöpuutarhassa, myös kukkapenkeissä. Nyt lähdemme huhkimaan puutarhaan ja nauttimaan helteestä. Aurinkoisia kesäpäiviä!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)