Lehtikaalia

Lisännyt Kommentoi
Lehtikaalia

Sadon määrä on välillä arvoitus. Istutimme keväällä kasvimaalle  reilusti lehtikaalia, mutta en olisi uskonut että näin syksyllä keräisin satoa peräti ison jätesäkillisen! Huh.

Nyt on mistä tehdä lehtikaalisipsejä. Osan myös ryöppään ja pakastan.Sadonkorjuu on aina mahtavaa, vaikkakin työlästä. Ja usein niin sanotusti lajikeskeistä. Esimerkiksi omenashown jälkeen ei hetkeen tee mieli nähdäkään omppuja. Kurpitsaakin olisi jokunen (kymmenen) kiloa. Saas nähdä miten käy lehtikaalin.

lehtikaali_sato

Lehtikaalisipsit

4 annosta

1ps(200 g)lehtikaalia

2rklöljyä

1/4tlsuolaa

  1. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
  2. Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
  3. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Valmistusaika noin 30 min. Resepti napattu täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.