Jättikurpitsan kasvatus

Jättikurpitsan kasvatus alkaa nyt tänään sunnuntaina. Tämä siemen, jota kuvassakin viritän viilailemalla, on saatu jo vuosi sitten paikallisesta agrimarketista. Tavoitteenani on saada kasvatettua yli 50 kilon kurpitsa. Tyytyisin siihen vaikka siemen on saatukin yli 280 kg kurpitsasta.  Jotten olisi yksin haastoin naapurin M & A mukaan, ja annoin heille tämän siemenen sisaruksen. Tänä vuonna idätän siemen ammattilaisten ohjeiden mukaan toivoen että se toisi parhaan mahdollisen tuloksen. Kasvatusohjeet löydät Jättikasvisyhdistyksen sivuilta.

Viilaus, talouspaperi, idätys ja istutus. Tässä järjestyksessä mennään, toivottavasti siemen itää. Nimimerkki viilasinko turhaan? Raportoin kurpitsaprojektin etenemisestä.  Ai niin, täytyyhän rakkaalla lapsella nimikin olla: “Räikkönen”. Kimin tämän päivän kisavoiton kunniaksi.

Kurpitsan siemen

Villauspuuha

 

One Comment

  • Ari

    Teillä näyttää olevan selkeä taktiikka noissa hommissa, osa tehdään tarkalla tieteellisellä pieteetillä ja loput systemaattisesti suunnittelemalla, mitään ei vähän niinkuin sinnepäin.
    Mutta ei Henri se kurpitsan koko, vaan se miten paljon sitä halutaaan jatkossa lisää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.